八十七年預官考試英文試題

For questions 1~10, choose the one word or phrase that best keeps the meaning of the underlined word or phrase.

  1. We are always on the move, and we don't have much patience with slow systems of transportation.

    1. taking a train
    2. going somewhere
    3. changing from one house to another
    4. making decisions

    Answer: (B)

  2. He was a great friend of mine and saw me through all the hard times.

    1. supported me
    2. saw me off
    3. saw me about
    4. spared me

    Answer: (A)

  3. During the mid-1960s the world became awash with dollars.

    1. award
    2. flooded
    3. aware
    4. away

    Answer: (B)

  4. It's not your physical condition that counts; it's the condition of your brain.

    1. numerates
    2. adds
    3. estimates
    4. matters

    Answer: (D)

  5. Brody was ready for a fight, but he backed off.

    1. withdrew
    2. reconsidered
    3. bailed out
    4. was baffled

    Answer: (A)

  6. There is at least one bar where you can be sure of high-level conversation.

    1. barrier
    2. cocktail lounge
    3. court
    4. telephone

    Answer: (B)

  7. Pakistan's president dismisses a prime minister mired in family troubles and corruption charges.

    1. bogged down
    2. mixed
    3. mined
    4. jailed

    Answer: (A)

  8. At the conclusion of the opening session, cheers were raised for Queen Victoria.

    1. deduction
    2. opinion
    3. end
    4. encouragement

    Answer: (C)

  9. British artist Brian Clarke's architectural stained glass brightens the world.

    1. dark glass
    2. colored glass
    3. sunglass
    4. broken glass

    Answer: (B)

  10. Nowhere is the discussion of emotional intelligence more pressing than in American schools, where both the stakes and opportunities seem greatest.

    1. urgent
    2. precious
    3. meaningful
    4. heavy

    Answer: (A)

For questions 11~20, identify the one underlined word or phrase that is incorrect.
  1. The use of computer(A), already very important today, will continue(B) to create(C) enormous changes for white-collar(D) workers.

    Answer: (A)

  2. The main stadium in central Atlanta is still abuilding(A), but venues(B) for 14 of the sports on(C) the 1996 Games are(D) more or less complete.

    Answer: (C)

  3. During this wild pinball games(A) in frenetic cyberspace(B), volcanic explosions and(C) mysterious comets stymie(D) your progress.

    Answer: (A)

  4. Exploring a vast, labyrinthine(A) museum like(B) the Louvre can do wonders(C) for your cultural education, but try telling that to your feet---even the gift shop seemed(D) to go on forever.

    Answer: (D)

  5. The fires(A) of World War Ⅱ forged(B) many great leaders and inspiring orators, none great(C) than Winston Churchill, Britain's indomitable(D) Prime Minister.

    Answer: (C)

  6. Our Stolen Future says a wide(A) range of reproduction-related ills maybe(B) caused by chemical pollutants(C) in the environment, including DDT, some forms of dioxins and PCB, and a number of other synthetic substances(D).

    Answer: (B)

  7. I'd heard about "spam"-Internet jargon for machine-generated junk mail(A)-and over the year(B) I'd received my share of E-mail chain letters(C), get-rich-quick pitches(D) and cheesy magazine advertisements.

    Answer: (B)

  8. Among two dozen major countries, US(A) ranks third from last(B) in individual willingness to save, putting(C) aside a bare(D) 4% of disposable income.

    Answer: (A)

  9. With three months(A) to go until the Russian presidential(B) vote, Boris Yeltsin is in fully(C) campaign mode and is harping on the central issue of the election: the future of economic(D) reform.

    Answer: (C)

  10. Paris's(A) venerable Olympia concert hall has(B) never seen anything quite likes(C) the stir(D) created by Woody Allen and his New Orleans Jazz.

    Answer: (C)

For questions 21~25, choose the one word or phrase that best completes the sentence.
  1. Everyone has to persevere and to ______ innumerable setabcks.

    1. face up
    2. put down
    3. defeat
    4. get over

    Answer: (A)

  2. Users of English today are quite open and straightforward in their language, and will use word ______ which shocked people only a few years age.

    1. will
    2. would
    3. would have
    4. will have

    Answer: (C)

  3. She complimented her opponents ______ the intelligence of their remarks.

    1. in
    2. of
    3. by
    4. on

    Answer: (D)

  4. These birds have a highly accurate ______ instinct that leads them to sea cliffs.

    1. home
    2. homing
    3. homely
    4. homesick

    Answer: (B)

  5. Contemporary ______ compositions are breaking down the established divisions between popular and so-called serious music.

    1. classicist
    2. classical
    3. classified
    4. class

    Answer: (B)