九十年預官考試英文試題

For questions 1-10, identify the one underlined part in each sentence that is grammatically or idiomatically incorrect or inappropriate. Then, mark the corresponding letter on your answer sheet.

  1. Prefer to(A) spend most of its(B) time on the ground, the roadrunner is found(C) in arid, open areas such as(D) deserts and plains.

    Answer: (A)

  2. Not until late(A) in the 1930s there was(B) noticeable(C) attempt to provide a form of(D) equality.

    Answer: (B)

  3. The hammering impact of(A) uncompromisimg writers and an increasing aroused(B) public spurred(C) political leaders to practical measures(D).

    Answer: (B)

  4. Powers are carefully separated and balanced(A) among executive, legislation(B), and judicial branches to avoid centralization(C) of powers and resultant tyranny(D).

    Answer: (B)

  5. Professor Johnson was displeased(A) because one of his student had turned in(B) an unacceptable report, so(C) he made him to rewrite(D) it.

    Answer: (D)

  6. Although a well-balanced(A) diet is necessary for(B) good health, exercise(C) is the essential factor that is crucial in maintaining(D) fitness.

    Answer: (D)

  7. The sisters'(A) testimony not only implicated(B) the leaders of the group(C) but also their(D) subordinates and relatives.

    Answer: (B)

  8. The enhancements(A) of creative thinking is primal to(B) the advancement of any(C) educational system(D).

    Answer: (A)

  9. Jason's wisdom teeth were troubling(A) him, so(B) he went to a dentist to see about(C) having them pull(D).

    Answer: (D)

  10. The Constitution(A) requires that a candidate for(B) the presidency(C) of the United States is(D) at least thirty-five years old.

    Answer: (D)

For questions 11-20, choose the most appropriate word or phrase to complete each sentence. Then, mark the corresponding letter on your answer sheet.
  1. Best known of American primitive artists is Grandma Moses, ______ paintings are familiar to thousands.

    1. whose
    2. her
    3. whom
    4. their

    Answer: (A)

  2. Physicials were disturbed to find that an alarming number of bacteria ______ developing a tolerance to penicillin.

    1. has been
    2. have been
    3. was
    4. were

    Answer: (D)

  3. ______ that the contract should be cleared by our lawyers before we consult the Department of Commerce.

    1. They are evident
    2. It is evidently
    3. Evident as is
    4. It is evident

    Answer: (D)

  4. ______ the religious upheavals of the 16th and 17th centuries, a body of men and women called Puritans sought to reform the Established Church of England from within.

    1. Since
    2. During
    3. As
    4. When

    Answer: (B)

  5. As the people rallied from the initial shock and began seeking explanations, they noted unhealthy trends ______ beneath the prosperous facade of the 1920s.

    1. that has gone unobserved
    2. that had gone unobserved
    3. which had gone unobserving
    4. which has gone unobserving

    Answer: (B)

  6. Wiping away tears of joy, the actor said that ______ nominated for the reward enough, but winning was not to be imagined.

    1. been
    2. having
    3. have been
    4. having been

    Answer: (D)

  7. When the wind died at sunset, ______ only the cleat, still starlit night, the only sound was the crackling of the fire.

    1. leaving
    2. to leave
    3. left
    4. leave

    Answer: (A)

  8. ______, I would have been more successful in my search for the lost watch.

    1. Had the room been brighter
    2. Should the room be brighter
    3. If the room was brighter
    4. were the room brighter

    Answer: (A)

  9. The stock market collapse, therefore, had been merely the first of weveral detonations in which a flimsy structure of speculation had been ______.

    1. leveled to the ground
    2. level to the ground
    3. leveling on the ground
    4. leveling to the ground

    Answer: (A)

  10. Delegates to the political convention found ______ a candidate from among the few nominated.

    1. difficulty to choose
    2. it difficult in making the choice
    3. choosing difficult when selecting
    4. it difficult to choose

    Answer: (D)

For questions 21-25, choose the answer that best matches the meaning of the underlined word or phrase as it is used in the sentence.
  1. Mark Twain, Ernest Hemingway and Virginia Woolf are prolific writers.

    1. productive
    2. famous
    3. esteemed
    4. respected

    Answer: (A)

  2. The Kennedy Administration further advanced racial equality by appointing many eminent blacks to high government posts.

    1. distinguished
    2. wealthy
    3. intelligent
    4. educated

    Answer: (A)

  3. In the 1900s, most thoughtful Americans were not complacent about their social, Economic, and political situation.

    1. moderate in
    2. satisfied with
    3. clear about
    4. worried about

    Answer: (B)

  4. The remoteness afforded by a vast ocean allayed fears of reprisal the colonies might otherwise have had.

    1. dereated
    2. assuaged
    3. caused
    4. brought

    Answer: (B)

  5. The American people, disillusioned by the failure of the crusade for democracy in World War I, announced that in no circumstances could any belligerent countries look to them for aid.

    1. neighbourly
    2. friendly
    3. warring
    4. surrounding

    Answer: (C)