九十一年預官考試英文試題

For questions 1-10, choose one answer that can best complete the sentence. Then, mark the corresponding letter on your answer sheet.

  1. Kale is a vegetable ______ cabbage but with loose, curly leaves instead of a head.

    1. is something like
    2. somewhat like
    3. some liking
    4. it is a little like

    Answer: (B)

  2. Sharks may weigh over 15 short tons, ______ much as an average African elephant.

    1. more than twice as
    2. as more than twice
    3. twice more than as
    4. whice is twice more than

    Answer: (C)

  3. Leontyne Price, an African singer, has gained acclaim both for her concert recitals and ______.

    1. she performed operas
    2. for perform operas
    3. to perform her operas
    4. for her opera performances

    Answer: (D)

  4. A laser beam can be transmitted over long distances ______.

    1. not lose power
    2. without lost of power
    3. with no loss of power
    4. not loss of power

    Answer: (C)

  5. ______, Eleanor Roosevelt, a niece of President Theodore Roosevelt, traveled nationwide on lecture tours and wrote a daily newspaper column and many articles for magazines.

    1. She was first lady
    2. During she was first lady
    3. While was first lady
    4. While first lady

    Answer: (D)

  6. The function of the encyclopedia editor is ______ with information, accurately or objectively, so that it can be readily understood.

    1. provides the reader
    2. to provide the reader
    3. it provides the reader
    4. providing for the reader

    Answer: (B)

  7. Chimpanzees are related to three other kinds of apes, and they are intelligent, playful, curious, and ______.

    1. easy to train
    2. easily to train
    3. training easily
    4. for easy training

    Answer: (A)

  8. The human brain helps make people ______ of all creatures.

    1. are most adaptable
    2. they are the most adaptable
    3. the most adaptable
    4. adapt the most

    Answer: (C)

  9. Improper use of the voice, which puts extra strain on the larynx and the vocal cords, may frequently cause laryngitis, ______ of the larynx, or voice box.

    1. in the tissues there is an inflammation
    2. an inflammation is in the tissues
    3. it is an inflammation of the tissues
    4. an inflammation of the tissues

    Answer: (D)

  10. ______, a dance may tell a story, set a mood, or express an emotion.

    1. For an art
    2. As an art
    3. That is an art
    4. It is an art

    Answer: (B)

For questions 11-30, identify one underlined word or phrase that is grammatically or idiomatically incorrect or inappropriate. Then, mark the corresponding letter on yours answer sheet.
  1. Helen Keller raised(A) above her disabilities to become(B) internationally(C) famous and to help disabled(D) people to live fuller lives.

    Answer: (A)

  2. Scientists hope to learn why(A) tornadoes form, to know what happens(B) inside a tornado, and to better forecasting(C) these destructive(D) storms.

    Answer: (C)

  3. Owls usually capture their(A) food live(B), but now and then(C) they pick up animals that have been recently(D) killed along highways.

    Answer: (B)

  4. A hawk may threaten(A) intruders by raising(B) the crest of feathers on its head, by calling loudly(C), or by repeatedly flying back or forth(D).

    Answer: (D)

  5. Nuclear power(A) plants produced fewer(B) than 20 percent(C) of the world's(D) electric energy.

    Answer: (B)

  6. For hundreds of years, the earliest(A) civilizations had little(B) contact with one other(C) and so developed(D) independently.

    Answer: (C)

  7. Among(A) the reforms which(B) she was closely(C) associated were the first eight-hour law for working(D) women, the first state child-labor law, and the first juvenile court.

    Answer: (B)

  8. According(A) to the World Health Organization, about(B) one-fifth of the world's(C) people is exposed to(D) hazardous levels of air pollutants.

    Answer: (D)

  9. In(A) human beings, the skin protects(B) the body in a wide various(C) of ways(D).

    Answer: (C)

  10. The digging(A) of gophers breaks up packed tightly(B) soil and thus can help promote(C) the growth(D) of plants.

    Answer: (B)

  11. Although(A) viruses are extremely(B) small and simple(C), but they are a major(D) cause of disease.

    Answer: (A)

  12. One of the most(A) important uses(B) of the calorimeter is to measure the number(C) of heat given off(D) by different foods when they burn.

    Answer: (B)

  13. By to study(A) fossils, paleontologists learn what kind(B) of life existed(C) in various periods(D) of the earth's history.

    Answer: (A)

  14. The knowledge of where(A) rocks were formed(B) helps scientists map the world like(C) it was millions(D) of years ago.

    Answer: (C)

  15. Because carbon monoxide has no odor or color, people breathing(A) it usually fall asleep(B) without realizing(C) they are be(D) poisoned.

    Answer: (D)

  16. Planets and stars look much alike(A) in the night sky, but(B) there are(C) two ways to tell them part(D).

    Answer: (D)

  17. Helium makes up a only(A) small fraction of the earth's matter, but it is(B) one of the most(C) important elements(D) in the universe.

    Answer: (A)

  18. In(A) 1924, the French physicist Louis de Broglie predicted that(B) electrons they(C) might act as waves, called(D) matter waves.

    Answer: (C)

  19. Johnny Appleseed was the name given to(A) John Chapman, an(B) American pioneer who planted large numbers(C) of apple trees alone(D) the early frontier.

    Answer: (D)

  20. Coral reefs look like(A) lovely sea gardens because(B) the many colorful(C) sea animals that live among(D) the corals.

    Answer: (B)

For questions 31-40, choose the most appropriate answer to each question according to the passage given. Then, mark the corresponding letter on your answer sheet.

 Perhaps the most familiar plant movement belongs to one species of mimosa called the sensitive plant. Within seconds, it can lower its leaves and make its tiny leaflets close up like folding chairs. This movement is thought to be initiated by electrical impulses remarkably similar to nerve signals in animals. But without the animals' sophisticated motion machinery, the mimosa has had to be creative in devising a way to move.

 For motion, the plant depends on tiny, bulb-shaped organs located at the base of each leaf stalk and leaflet. Called pulvini, these organs hold the plant parts in place. When the mimosa is stimulated-say, by a crawling insect or a sudden change in temperature-an electrical impulse sweeps through the plant. This causes potassium and then water to be shifted from certain cells in the pulvini to others, quickly turning one side of the organs flaccid. Because the pulvini can no longer support the leaves and leaflets, this shift results in a corresponding change in their position.

  1. The author mentions folding chairs in the first paragraph in order to ______.

    1. settle a dispute
    2. evaluate a claim
    3. provide an example
    4. point out a difference

    Answer: (C)

  2. It can be inferred from the passage that the mimosa is called the sensitive plant because it ______.

    1. reacts to outside stimulation
    2. has smaller leaves than most other plants
    3. depends on organs called pulvini
    4. contains potassium and water

    Answer: (A)

  3. According to the passage, what is the function of the pulvini?

    1. To stimulate movement
    2. To send electrical impulses
    3. To support leaves and leaflets
    4. To produce potassium and water

    Answer: (C)

  4. The mimosa would be most likely to respond to which of the following?

    1. A crawling fly
    2. become limp
    3. A loud noise
    4. A gradual warming

    Answer: (A)

  5. According to the passage, the sensitive plant's leaves move quickly when parts of the pulvini ______.

    1. drop off
    2. become limp
    3. sort out
    4. twist

    Answer: (B)

  6. According to the passage, what causes potassium and water in the mimosa to shift from some cells to others?

    1. Signals from the pulvini
    2. Movements of the leaf stalks
    3. Electrical impulses
    4. Nerve signals

    Answer: (C)

 Naturalists have long been fascinated with the social behavior of elephants. Traveling in herds usually numbering around 25, the elephant is a remarkably loyal and gregarious animal. These herds exhibit familial characteristics, caring for the young of disabled, and even killing an incurable member to put an end to its suffering. Indeed, the herds are generally composed of several generations of relatives, including several sets of monogamous couples.

 Because elephants are such large animals, reaching up to 12 feet and 6 tons, they are constantly moving in order to search for food, sometimes in migratory routes that take 10 years to complete. Because elephants are not fully grown until they are about 5 years old, babies often have trouble keeping up with the herd. When this happens, or when an elephants is injured, several members of the herd will stay behind to help and protect it. It is extremely common to see older elephants using their trunks to help support less mature relatives. Occasionally, a single elephant will become belligerent. There elephants, called "rogues," are then actually excluded from the herd and sent to live alone.

  1. According to the passage, when does an elephant reach maturity?

    1. Twelve years
    2. Six years
    3. Five years
    4. Ten years

    Answer: (C)

  2. Which of the following is not mentioned as one of the social characteristics of elephants?

    1. Life long mating
    2. Dispelling unruly herd members
    3. Protecting and helping injured herd members
    4. Expelling immature elephants

    Answer: (D)

  3. A belligerent elephant is one that ______.

    1. has not reached maturity
    2. is hostile and aggressive
    3. has been injured
    4. has been recognized as the leader of the heard

    Answer: (B)

  4. If a group of four to five elephants is sighted, it is probably ______.

    1. a group of rogue elephants
    2. a part of the young
    3. a portion of a herd helping an injured member
    4. a group of elephants performing mating rituals

    Answer: (C)