九十二年預官考試英文試題

PART ONE: Vocabulary

For questions 1 to 12, choose the one word that best completes the sentence.

  1. No one should be ______ of any opportunity for an education, a job or simple justice.

    1. afflicted
    2. granted
    3. deprived
    4. returned

    Answer: (C)

  2. These textbooks are divided into different ______ according to subjects.

    1. categories
    2. catalogues
    3. issues
    4. brochures

    Answer: (A)

  3. The boss was ______ about the new employee's ability to do the work, but he was not doubtful of her good intentions.

    1. difficult
    2. dishonest
    3. sure
    4. uncertain

    Answer: (D)

  4. Disneyland is a famous ______ park.

    1. amusement
    2. memorial
    3. aggressive
    4. risky

    Answer: (A)

  5. That small country has made a ______ improvement in economy in recent years.

    1. indifferent
    2. restless
    3. noticeable
    4. amusing

    Answer: (C)

  6. Diligence is one of the ______ factors to success.

    1. safe
    2. indispensable
    3. indirect
    4. independent

    Answer: (B)

  7. There is a growing ______ and concern about the problem of "Green House Effect."

    1. illness
    2. blindness
    3. awareness
    4. acceptance

    Answer: (C)

  8. We could make life ______ if we don't know how to be happy and positive.

    1. marked
    2. cherished
    3. miserable
    4. attractive

    Answer: (D)

  9. Tina ______ her high school teacher the other day; they were so happy to see each other again.

    1. ran into
    2. ran over
    3. ran out of
    4. ran ahead of

    Answer: (A)

  10. The previous champion football team has failed to get into the final match; all members felt ______.

    1. humiliated
    2. interesting
    3. glorious
    4. professional

    Answer: (A)

  11. He could not stand the teenager's ______ rude behavior.

    1. unbearably
    2. satisfactorily
    3. intellectually
    4. lonely

    Answer: (A)

  12. Working for the charitable institution was not a ______ career choice for her, but it had rewards other than money.

    1. probable
    2. profound
    3. profuse
    4. lucrative

    Answer: (D)

PART TWO: Grammar

For questions 13 to 26, choose the one answer that best completes the sentence.

  1. A simple truth about happiness is that if you are waiting for it, ______.

    1. the point you are missing
    2. you’ve missed the point
    3. you are missed the point
    4. the point is missing you

    Answer: (B)

  2. Before we went to the party last night, I ______ my purse.

    1. lost
    2. have lost
    3. had lost
    4. lose

    Answer: (C)

  3. Knowing yourself means ______ and what you like or dislike about yourself.

    1. you motivates knowing what
    2. what knowing motivates you
    3. knowing motivates you what
    4. knowing what motivates you

    Answer: (D)

  4. ______ that the enemy troops may cross the tunnel, the soldiers blew it up.

    1. To think
    2. Thinking
    3. It is thinking
    4. Thinking is

    Answer: (B)

  5. ______ to improve our relationships with family and friends.

    1. A New Year's resolution makes we
    2. We should make a New Year's resolution
    3. We make a New Year's resolution should
    4. A New Year should make we resolution

    Answer: (B)

  6. We are sometimes cut off when we are ______.

    1. driving a car
    2. using the telephone
    3. watering plants
    4. skiing

    Answer: (B)

  7. ______ of the Pentagon's research and development program.

    1. Nonlethal weapons are only a small part
    2. Only a small part are nonlethal weapons
    3. A small part nonlethal weapons are only
    4. Only are a small part nonlethal weapons

    Answer: (A)

  8. Aircraft carrier is a warship ______ aircrafts and has a large flat surface where they can take off and land.

    1. to be carried
    2. in that carries
    3. to carry
    4. that carries

    Answer: (D)

  9. That book has stimulated ______.

    1. her interest in science
    2. her interesting on science
    3. her interested in science
    4. her science interesting

    Answer: (A)

  10. The table of contents ______ you information about the scope of the book, the way it is organized, and the main chapters and sections.

    1. to give
    2. gave
    3. giving
    4. gives

    Answer: (D)

  11. Good manners may differ from culture to culture, and they also vary ______.

    1. without a culture or country
    2. toward a culture or country
    3. beneath a culture and country
    4. within a culture or country

    Answer: (D)

  12. This company spends more money on advertising ______ company in Taiwan.

    1. other
    2. other than
    3. than any other
    4. while other

    Answer: (C)

  13. This evening, regular network television programming ______ for a political debate.

    1. was been interrupted
    2. was interrupted
    3. had interrupting
    4. was interrupting

    Answer: (B)

  14. It's worth ______ the time and effort to learn how to do it.

    1. to make
    2. made
    3. making
    4. to be made

    Answer: (C)

PART THREE: Reading Comprehension

For questions 27 to 40, choose the most appropriate answer to each question based on the information in the quoted passages. Then, mark the corresponding letter on your answer sheet.

Ι.
 1.Many experts say that pink has a special charm. 2.A California probation department that used to have trouble quieting violent juvenile offenders now puts them in bubble-gum-pink cells. 3.Within a few minutes the offenders stop screaming and banging and often even fall asleep. 4.Also, in a college experiment, a group of children were put in small enclosures of various colors. 5.All of the pens became covered with graffiti-except one that was painted pink.

  1. The main idea of this passage is that

    1. many experts prefer pink to other colors.
    2. Pink is most children’s favorite color.
    3. Pink has a special calming charm.
    4. Juvenile offenders should be put in pink cells.

    Answer: (C)

  2. Which of the following statements is true?

    1. Juvenile offenders in a California probation department could get violent sometimes.
    2. Pink bubble-gum can help comfort hot-tempered offenders.
    3. The job of a probation department is to trouble quiet juvenile offenders.
    4. A probation department must hire experts in interior design.

    Answer: (A)

  3. The word "cells" here means small rooms in

    1. a factory
    2. a hospital
    3. a rest home
    4. a prison

    Answer: (D)

  4. What were covered with graffiti?

    1. The things those children used for writing or drawing.
    2. The small enclosures where the children were put in.
    3. The classrooms in a college.
    4. Those children’s paintings.

    Answer: (B)

Π.
 1.If you're a young woman, there are ways to make it easier for a man to approach you. 2.For one thing, don't huddle with your friends. 3.Sit or stand alone. 4.This makes you seem more available. 5.And try to be responsive, no matter how nervous you are. 6.When a man smiles at you, smile back. 7.When he comes over to you, stop what you're doing and give him your attention. 8.In general, do exactly the opposite of what you would do if you were trying to brush him off. 9.Look at him rather than at the punch bowl. 10.When he speaks to you, don't give clipped, one-word answers. 11.Respond with interest and make new openers, so that the burden of the conversation doesn't rest entirely on his shoulders.

  1. While is the topic sentence?

    1. sentence 4
    2. sentence 2
    3. sentence 11
    4. sentence 1

    Answer: (D)

  2. What is the pattern of organization of this passage?

    1. comparison
    2. definition and example
    3. list of items
    4. time order

    Answer: (C)

  3. What does "huddle" mean in the second sentence?

    1. hug
    2. crowd together
    3. hire
    4. leave

    Answer: (B)

  4. What is the meaning of "new openers" in sentence 11?

    1. can opener
    2. new friends
    3. new places
    4. new subjects

    Answer: (D)

  5. What is the main idea of this passage?

    1. Suggest some methods for a woman to make a man approach her.
    2. Give others one-word answers.
    3. Give others special attention.
    4. Be nice to others.

    Answer: (A)

Ⅲ.
 1.George Washington's honesty is a trait that has been well-publicized. 2.The famous story of how little George chopped down his father's favorite cherry tree, then bravely admitted to the deed has an honored place in American presidential history. 3.The cherry tree story was first recorded in 1806 by Parson Mason Locke Weems, a Maryland preacher and storyteller. 4.Unfortunately, Parson Weems, was none too honest himself, and it appears that he invented the story of Geroge and and the cherry tree. 5.There is no record of the cherry-tree incident anywhere until it appears in Weems' book. 6.The parson, it seems, though it acceptable to teach the virtue of honesty through a made-up story. 7.We can judge Weems' own truthfulness by the fact that he describes himself in the book as "formerly rector of Mount Vernon Parish." 8.Such a parish never existed.

  1. A well-publicized story is one that is

    1. nicely organized.
    2. well known and circulated.
    3. constantly exaggerated.
    4. carefully imagined.

    Answer: (B)

  2. The cherry tree chopped down by Geroge

    1. actually was his father's favorite.
    2. was honored by American people.
    3. Indeed demonstrated George's bravery.
    4. Probably never existed.

    Answer: (D)

  3. Parson Weems was

    1. not honest enough to consider it unacceptable to make up the story of George and the cherry tree.
    2. too honest to invent such a story.
    3. Gorge's family friend who knew more about the family than other people did.
    4. a virtuous person who enjoyed preaching.

    Answer: (A)

  4. We can conclude that

    1. George Washington was not so honest after all.
    2. only a good storyteller can make a convincing preacher.
    3. widely accepted stories about history are not necessarily true.
    4. the most important virtue to American people is honesty.

    Answer: (C)

  5. Parson Weems claimed that he

    1. served in Mount Vernon Parish after publishing the story.
    2. did not serve in Mount Vernon Parish until 1806.
    3. recorded the cherry-tree incident while serving in Mount Vernon Parish.
    4. had served in Mount Vernon Parish before the incident was recorded.

    Answer: (D)